2020

Arrangement mot vindkraftutbygging lørdag 5. september i S.N. Hansens park

Lillesand og Omegn Turistforening (LOT) og Motvind Norge arrangerer lørdag 5. september et arrangement mot den planlagte vindkraftutbyggingen på Nordbø i Lillesand og på Bjelkeberg og Oddehei i Birkenes.

Arrangementet går av stabelen i S.N. Hansens park (Bananparken) i Lillesand fra kl 13-14.30. Parken vil være åpen for publikum fra kl 12.

Det vil bli appeller blant annet fra Eivind Salen (leder i Motvind Norge) og Motvind Birkenes.

Det blir også en spørrerunde/paneldebatt med politikere hvor det blant annet vil bli fokus på om stortingsvedtaket av 19. juni 2020 (se detaljer under) vil ha noen relevans til planlagte vindkraftverk i Agder.

Resultatet av LOTs underskriftskampanjen mot vindkraftutbyggingen på Nordbø som LOT arrangerte i sommer vil bli presentert. ASKO Norge AS som morselskap for Lillesand Vind AS er invitert til å komme og få overlevert underskriftene. Det vil også på lørdag være mulig å skrive under på denne kampanjen. Siste nytt er at ASKO har gitt tilbakemelding om at de stiller opp.

I parken vil det være stands fra forskjellige motstandsgrupper fra Agder der det vil være mulig for publikum å få informasjon og eventuelt diskutere vindkraft generelt. Motvind Norge vil også ha en stand på Emil Knudsens plass i gågata på formiddagen før selve hovedarrangementet.

Dette er en ypperlig anledning til å vise motstand mot den planlagte lokale vindkraftutbyggingen i Lillesand og Birkenes. Det er også en god mulighet til å skaffe seg informasjon om status i de forskjellige planlagte prosjektene rundt på Agder samt hvordan Stortingets vedtak av 19. juni 2020 vil slå ut for planlagte vindkraftanlegg i Norge. Vi oppfordrer flest mulig motstandere av de planlagte vindkraftutbyggingene til å møte opp og vise sin motstand.

På grunn av koronasituasjonen vil det bli satt et tak på 200 personer innenfor parkens område.

Stortingsvedtaket av 19. juni 2020 i korthet

Stortinget har behandlet et forslag fra representanter fra SV om sterkere vern av naturen i vindkraftutbygginger. Stortinget vedtok å be regjeringen vurdere hvorvidt behandlingen av gitte vindkraftkonsesjoner har fulgt energiloven og forvaltningslovens krav. Dersom det skulle foreligge feil eller mangler i konsesjonen som er i strid med lovgivningens krav skal forvaltningen stanse vedtaket. Videre vedtok Stortinget å be regjeringen innenfor gjeldende regelverk ikke gi forlenget frist for idriftsettelse utover 31.12 2021 for vindkraftverk på land som i dag har gyldig konsesjon. Stortinget vedtok også å be regjeringen avstå fra å ta nye konsesjonssøknader for vindkraft til behandling før Stortinget har behandlet den varslede stortingsmeldingen om endringer i konsesjonsbehandlingen for vindkraft på land.

Slik blir det planlagte vindkraftverket på Nordbø seende ut fra Skifjell

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s