Turmuligheter

Kaldvell og Kniben

Kniben kalles også Kaldvellkniben.

Du kan starte turen til Kaldvellkniben fra innkjørselen til det gamle sykehjemmet ved Rv420.

Parkering kan skje ved merket parkeringsplass ved innkjørselen til Engelshei (ved barnehagen) eller på den store parkeringsplassen oppe ved Kalvild gård/konferansesenter. Ikke parker nede ved den gamle butikken ved Rv 420. Parker heller ikke inne på området til konferansesenteret.

  • Det mest vanlige er å følge den gamle grusveien langs elva. Veien er idyllisk med gamle, høye trær. Det er spennende å gå under den store, nye E-18 brua. Følg venstre side av fossefallene forbi gult hus. Kryss over ved første stem ved rester av gammel tømmerrenne. Følg stien til topps. Utsikten er fantastisk fra Kniben med Kaldvellfjorden og Homborsund i sør-øst og vakre Grimevann mot vest.
  • Fra toppen på Kniben med kassa følger du fjellryggen mot nord ca. 100 meter, og kan da velge to alternative stier ned.
  • En annen, men litt lengre trase til Kniben, går via Hauefjell og Sådeholla. Du går over demningen nedenfor sykehjemmet og tar bratt sti opp i heia til høyre rett etter demningen. Løypa er godt merket.

Tips: Lillesand kommune ga i 2013 ut et enkelt turkart for Lillesand. Dette kan kjøpes på kommunetorget på rådhuset.

Tips til andre turer i Lillesand:
Sovehei
Skifjell
Fløresteinen

Kart_Kaldvell-Kniben_nett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s