Turmuligheter

Barbro Slott

Barbro Slott er et lett tilgjengelig utsiktspunkt oppe i lia over Gaupemyr. Det er dermed et perfekt sted å gå til med mindre barn.

Starten av løypa kan nås på beina ved å følge gangveien fra Helvetesfossen (ved Gamle Hydro Texaco) inn mot Gaupemyr og ta ned første vei til venstre ved Frydentopp. Med bil kjører man inn til mot Gaupemyr ved E-18 hagesenter, ta til venstre i neste rundkjøring og så fortsette til gangveien starter ved Frydentopp. Ta veien ned til høyre.

I svingen etter 50 meter står det skilt som viser starten på stien. Turen starter rolig oppover i lia før det blir et stykke som er ganske bratt for å komme opp til broa som krysser E-18. Etter at E-18 er krysset er det ikke lange biten opp til den bare fjellnabben som kalles Barbro Slott. Her er det fint å ta rast med kjeks, niste, kakao m.m. For dem som vil ha en lengre tur fortsetter merket sti innover til stikryss der man kan ta til venstre og komme over til Bjørkestøl eller man kan ta til høyre over mot Pumpehuset eller over mot Teinemyr/Kaldvell.

Fra Bjørkestøl går det fin grusvei/sti på nordsiden av Moelva tilbake til Gaupemyr slik at det blir en fin rundtur.

Kart_Kaldvell-Kniben_nett

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s