Turmuligheter

Vardehei

Et fint utgangspunkt for å gå til Vardehei er fra Bjørkestøl. Det er mulighet for parkering ved bommen på veien inn mot Pumpehuset. Fra parkeringen følges grusveien innover, under E-18  og ned til Eftevann. Her går stien ganske bratt opp heia til venstre. Vel oppe stigningen bukter stien seg fint innover i rolig, åpen furuskog til toppen Her er det fin utsikt ut over havet og mot Grimstad, Lillesand og Kristiansand. Et alternativ til å ta opp heia ved Eftevann, er å fortsette grusveien innover. Like før Pumpehuset (Lillesands vannforsyning) går stien bratt opp til venstre.  Denne veien opp er litt røffere og går i mer åpent terreng med mer utsikt underveis.

Det er også fint å parkere ved Møglestu skole/Prestholt barnehage på Møglestu. Følg veien innover forbi Prestegården og under E-18. Det er rolig stigning forbi Store og Lille Kvennevann hvor det også er fine steder å raste. Løypa fortsetter inn til et stikryss der man har mulighet til å gå til venstre enten til Sovehei eller til Olashei. Fortsetter man imidlertid rett fram i krysset kommer siste stigning før man kommer opp til toppen av Vardehei.

Kart over Sovehei, Vardehei og Olashei

Kart over Sovehei, Vardehei og Olashei

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s